Vanaf januari 2017 is Jorrit Woudt onze dirigent.

Jorrit Woudt (1980) kreeg al op negenjarige leeftijd orgelles aan de muziekschool in Ermelo. In 1993 zette hij zijn orgelopleiding voort in Heemse onder leiding van Freddy Veldkamp.
Op dertienjarige leeftijd begeleidde Jorrit zijn eerste kerkdienst en nog steeds is hij ’s zondags op de orgelbank te vinden om tot Gods eer de gemeentezang te begeleiden, voornamelijk in de vier Gereformeerde kerken (vrijgem.) van Enschede.

Opleiding
Jorrit studeerde schoolmuziek, orgel, piano en kerkmuziek aan het conservatorium in Zwolle en behaalde in juni 2004 zijn hoofdvakdiploma orgel als leerling van Harm Jansen. Verder volgde hij improvisatielessen bij Sietze de Vries uit Zuidhorn, pianolessen bij Herman Riphagen uit Heerde en studeerde hij een aantal jaren theologie aan de Theologische Universiteit in Kampen (Broederweg). Heden ten dage lest Jorrit nog regelmatig bij de Enschedese stadsorganist Gijs van Schoonhoven.

Koorbegeleider / dirigent
Jorrit is een veelgevraagd koorbegeleider op zowel orgel als piano bij concerten en cd-opnames. Zo speelde hij reeds in Duitsland, Denemarken, Zweden, Oostenrijk, Slovenië, Tsjechië, Hongarije, Canada en in de Verenigde Staten van Amerika en was hij als organist en pianist te zien bij het bekende EO-tv-programma ‘Nederland Zingt’. Verder is hij actief als dirigent van een gemengd koor, een mannenkoor en een kinderkoor, als docent van een aantal leerlingen en als arrangeur en componist van (voornamelijk koor-) muziek.

CD’s
In het voorjaar van 2010 kwam de cd Glorie aan het Lam uit, een door Jorrit samengesteld en gearrangeerd Paasoratorium en in het voorjaar van 2011 zijn eerste orgelsolo-cd Espressivo. De meest recente cd is Benediction, instrumentale lof- en aanbiddingsliederen door Krista van den Esker (fluit), Ronald IJmker (orgel) en Jorrit Woudt (piano). Dit album werd genomineerd voor de Zilveren Duif Award 2012. Momenteel is Jorrit bezig met het schrijven van een avondvullend werk over het Bijbelboek Nehemia, ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Geref. Zangkoor ‘Laus Deo’ (Enschede) in 2016.